Portrett av Kieu, regnskapsfører i Solregn.

Nå er Kieu Statsautorisert regnskapsfører

Etter en i overkant travel vår, kan Kieu endelig puste lettet ut. Alle eksamener er bestått og autorisasjonen er i boks! Og la én ting være klart: Vi er ikke overrasket. Ikke bare er hun flink - hun har også jobbet som en helt for å sjonglere både jobb og skole. Vi er både glade og lettet på Kieus vegne. Og så klart veldig stolte!

Sommeren er brukt på å hvile og ta igjen det sosiale, og ut på andre siden kom en statsautorisert regnskapsfører full av pågangsmot og klar for nye utfordringer. Med statsautorisasjonen på plass får Kieu nå det overordnede ansvaret for flere av våre kunder, en jobb hun vil mestre med glans!

 

Fra regnskapsfører til statsautorisert regnskapsfører

Fra å utføre regnskapsoppgavene underveis, er hun nå sisteskansen som sjekker at alt ser riktig ut. Og setter navnet sitt på det endelige regnskapet. Med den beskyttede tittelen statsutorisert regnskapsfører følger nye ansvaroppgaver. Blant annet skal Kieu være oppdragsansvarlig for flere kunder – et ansvar som krever at man er statsautorisert regnskapsfører. Fra å ha de daglige oppgavene med regnskapet, skal hun nå bidra med verdifulle innspill til selskapets økonomi og regnskap. At hun kjenner kundene godt fra før, gjør overgangen til den nye rollen litt lettere.

Som statsautorisert regnskapsfører vil Kieu ha kunnskap og godkjennelse til å jobbe med:

  • Årsregnskap
  • Internkontroll og kvalitetssikring
  • Jus relatert til økonomi og regnskap
  • Fusjon og fisjon

I tillegg til et mer overordnet ansvar for regnskapet, skal Kieu nå i enda større grad bidra med gode råd og løsninger. Verdifulle innspill om alt fra vurdering av risiko til hvilke lover og regler som gjelder for bedriften din. Hun kan også gi deg de gode rådene, løsningene og idéene ved større endringer i bedriften, sett fra flere ulike vinkler. Masse kunnskap og kompetanse, kombinert med allerede god kjennskap til flere bedrifter. Og ikke minst interesse og engasjement. Ingen tvil om at Kieu er verdifull både for kunder og Solregn!

Jeg gleder meg aller mest til å bruke den nye kunnskapen i rådgivningssammenheng. Komme med gode råd og løsninger til bedriftene, sett fra ulike vinkler. Mer kunnskap og kompetanse gjør meg mer selvsikker i rollen som rådgiver og sparringspartner, og tryggere i avgjørelsene jeg tar generelt.

 

I Solregn får du muligheter

Regnskapsfaget er spennende, og det finnes mange muligheter det er verdt å gripe. Derfor er det viktig for oss å legge til rette for faglig utvikling for deg som ansatt. Enten du trenger ekstra lesedager, relevant praksis eller en gjeng som hjelper og heier.

Jeg har hatt kjempegod støtte fra kollegaer hele veien, noe som har vært veldig viktig. Det gir også en trygghet når jeg nå skal inn i nye oppgaver, for jeg vet at de støtter meg på veien. Det blir en gradvis overgang til mer overordnet ansvar, som jeg ser veldig frem til. I tillegg til flere andre spennende oppgaver. Jeg har troa på et veldig godt siste halvår i 2023!

Har du spørsmål? Eller er du kanskje på jakt etter en regnskapsfører? Eller vil du jobbe hos oss? Vi hører gjerne fra deg!

Nina Sollie Anderssen

Trenger du hjelp?

Hvis du har noen spørsmål til oss kan du chatte med oss, ringe eller sende e-post. Vi hører gjerne fra deg!