To ansatte står ved bordtenninsbord.

Ny regnskapsførerlov!

1. januar 2023 kom det ny regnskapsførerlov, og kravene må være oppfylt innen utgangen av 2023.

Det er med andre ord ikke lenge før alt må være på plass. Og vi tar det viktigste først: Den nye loven sier heldigvis ingenting om hvor mye av arbeidsdagen som kan brukes på bordtennis, noe vi selvfølgelig priser oss lykkelige over.

Én ting er betydningen for oss, men hva betyr det for deg? Den nye loven er en kvalitetssikring for deg som skal velge regnskapsfører, og det innføres nye krav til både regnskapsfører og -foretak. Her er en bitteliten oppsummering med punkter som kan være av interesse:

  • Skikkethetskrav innføres. Kravet gjelder for personer som søker statsautorisasjon, i tillegg til en del eiere, styremedlemmer og personer som har med den daglige ledelsen i regnskapsbedrifter å gjøre.
  • Regnskapsselskapene får også nye krav til organisering og kvalitetsstyring, og det skal være en statsautorisert regnskapsfører som har ansvaret for kvalitetsstyring av blant annet rutiner og retningslinjer.
  • Økt krav til etterutdanning for statsautoriserte regnskapsførere.

Sånn, da var det oppsummert! Nei vent – én ting til: Har du sett at alle våre autoriserte regnskapsførere har fått ny tittel? ikke? Med den nye loven har alle våre autoriserte regnskapsførere blitt til statsautoriserte regnskapsførere.

Behov for regnskapsfører? Vi tar gjerne en uforpliktende prat! Du når oss på telefon, chat og e-post.

Nina Sollie Anderssen

Trenger du hjelp?

Hvis du har noen spørsmål til oss kan du chatte med oss, ringe eller sende e-post. Vi hører gjerne fra deg!